Wandelweek in Rondane Nationaal Park - Nieuw!

REISDETAIL

Tijdens deze begeleide wandelreis zie je het Rondane Nationaal Park in al zijn facetten. Uitvalsbasis is de gezellige Rondane River Lodge, die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door de eigenaars van NORTH & AWAY. Je beklimt de bergtop Pika en maakt een 3-daagse trekking met verblijf in comfortabele berghutten. Je helpt ook de plaatselijke boer met het actief verzamelen van de schapen voor de winter haar intrede doet. Last but not least kom je alles te weten over packraften, de laatste nieuwe trend, tijdens een uitgebreide initiatie.

Afreis: 27.08.21
Duur: 8 dagen
Transport: vlucht + trein
Formule: 7 x ontbijt - 6 x lunchpakket - 7 x diner
Verblijf: hotelkamer in de Rondane River Lodge
Deelnemers: minimaal 4 - maximaal 6 personen
Niveau: goede fysieke conditie noodzakelijk - wandelen met een dagrukzak

Na aankomst op de luchthaven van Oslo neem je de rechtstreekse trein naar Ringebu. Hier word je opgewacht voor de aansluitende transfer naar de Rondane River Lodge. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je hotelkamer. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.
Geniet van een stevig ontbijt en maak je eigen lunchpakket. Daarna transfer naar Øverdalssætra vanwaar de beklimming van Pika aangevat wordt. Deze bergtop (1.157m) biedt een fantastisch 360° uitzicht over de andere toppen van het Rondane Nationaal Park en de eindeloze bossen die tot in Zweden reiken! Langs puimsteenvelden en dennenbossen daal je terug af naar de Rondane River Lodge. De totale duur van de wandeling bedraagt circa 4 uur en is geschikt voor wandelaars met een normale fysieke conditie.
Vandaag ga je op stap met de plaatselijke schapenboer(in). Eind augustus worden de schapen van de fjells, boven de boomgrens, naar lager gelegen graslanden in de vallei gebracht. Dit is jouw kans om deze unieke traditie vanop de eerste rij mee te maken en actief een handje toe te steken bij het verzamelen van de schapen. Geniet ondertussen van het ongerepte landschap en de uitzichten op het nationaal park. Moe maar gegarandeerd voldaan wacht een heerlijk diner bij terugkeer in de Rondane River Lodge.
Na het ontbijt breng je alles in gereedheid voor een 3-daagse begeleide trekking in het Rondane Nationaal Park. Er wordt een transfer voorzien naar het Grimsdalen (circa 1u00) vanwaar je de eerste etappe aanvat richting Døralseter (circa 5u30 wandelen). Onderweg wordt gestopt in het idyllische Haverdalen voor de lunch. Overnachting is voorzien in een meerpersoonskamer met gedeeld sanitair in de authentieke berghut van Nedre Døralseter. Je logeert hier op basis van halfpension.
Na het ontbijt wacht een lange tocht naar Bjørnhollia waarvoor er gekozen kan worden tussen 2 trajecten naargelang de weersomstandigheden en fysieke mogelijkheden van de groep. Ofwel volg je grotendeels het meer beschutte Langglupdalen (circa 7u wandelen). Ofwel beklim je eerst Høgronden, met zijn 2118m de derde hoogste maar meest spectaculaire bergtop in het Rondane Nationaal Park, om vervolgens af te dalen naar Bjørnhollia (circa 10u wandelen). Je logeert in de charmante berghut van Bjørnhollia op basis van een meerpersoonskamer met gedeeld sanitair en halfpension.
De laatste etappe voert eerst over de boomloze flanken van de Geitsida en vervolgens via het Voldalen naar Rondetunet. Geregeld zijn er prachtige uitzichten op de Atnasjø, het grootste meer in het Rondane Nationaal Park (circa 5u00 wandelen). Na aankomst in Rondetunet wacht een korte transfer terug naar de Rondane River Lodge. Geniet van een welverdiend avondmaal en goed bed om terug op krachten te komen.
Ontbijt en korte transfer naar het vertrekpunt aan de Atna-rivier. Hier krijg je de nodige instructies vooraleer de packrafting initiatie aan te vatten. Een packraft is een opblaasbare kajak die dankzij het compacte formaat gemakkelijk kan worden gedragen in een rugzak. Daardoor kan je eenvoudig switchen tussen varen en wandelen tijdens (meerdaagse) trekkings en zodoende langere afstanden afleggen of meer afgelegen plekken bereiken. Verschillende rivieren in het Rondane Nationaal Park lenen zich uitermate voor packrafting, de laatste nieuwe outdoor-trend. Wedden dat je snel de smaak te pakken zal hebben?
Laatste ontbijt en transfer terug naar Ringebu. Aansluitende trein naar de luchthaven van Oslo en afscheid van Rondane Nationaal Park.

Tip: desgewenst kan deze reis individueel verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo of deel uitmaken van een grotere rondreis door Noorwegen. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Rondane River Lodge

Rondane River Lodge

Ligging: de Rondane River Lodge heeft een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met een receptie, 10 hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk ontspannen bij de open haard na een dag vol actie.
- Rondane River Lodge staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
- De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994 voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 6 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed + een éénpersoonsbed of 2 stapelbedden. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
- Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hooi bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen. Deze hut beschikt over 2 slaapkamers met elk 2 éénpersoonsbedden.
Beoordeling: kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. De Rondane River Lodge wordt sinds het najaar 2019 uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Hjertelig Velkommen!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1960
Single € 2150

Inbegrepen:

 • Treinritten van de luchthaven van Oslo naar Ringebu en terug in tweede klasse
 • Alle transfers
 • 5 overnachtingen in een dubbel of single hotelkamer
 • 2 overnachtingen in berghutten op basis van meerpersoonskamers
 • 7 x ontbijt
 • 6 x lunchpakket (zelf te bereiden van het ontbijt)
 • 7 x diner
 • Begeleide beklimming van de bergtop Pika
 • Actief verzamelen van de schapen met een lokale boer
 • 3-daagse trektocht door het Rondane Nationaal Park met verblijf in berghutten
 • Introductie packraften
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Transport
 • Facultatieve excursies
 • Bed/badlinnen in de berghutten (ter plaatse te huren) of slaapzak zelf mee te brengen

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • NORTH & AWAY verzorgt ook graag de reservatie van de aansluitende vluchten. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!
 • Individuele heen- en terugreis met Nederlandstalige of Engelstalige begeleiding ter plaatse naargelang de activiteit. Nederlandstalige uitbaters in de Rondane River Lodge.
 • Een goede fysieke conditie is aangewezen voor deze reis maar eerdere ervaring met de beschreven activiteiten is niet noodzakelijk. Aanbevolen minimumleeftijd = 16 jaar.
 • Gezien er tijdens de 3-daagse trektocht overnacht wordt in comfortabele berghutten, volstaat het om een ruime dagrugzak te voorzien (geen grote trekkingrugzak noodzakelijk).
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden. Het activiteitenprogramma kan ook op maat worden aangepast.
 • Deze reis kan optioneel verlengd worden met een citytrip naar Oslo of deel uitmaken van een grotere rondreis door Noorwegen.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Karin